Drukanalyse is , zeker bij diabeten en sporters, vaak een onmisbaar stukje techniek. Hiermee kan bijvoorbeeld worden gemeten of een zool ook daadwerkelijk doet, wat ervan wordt verwacht.

Zelf maak ik hiervoor gebruik van het zogeheten I-Pressure systeem. Groot voordeel hiervan ten opzichte van de veelgebruikte drukplaten is, dat het systeem niet afhankelijk is van een of twee stappen op één meter, maar een meting plaats kan vinden over langere afstand. Een hardloper kan bijvoorbeeld met het systeem aan de voeten buiten gaan rennen en achteraf kan dan zelfs een gemiddelde drukmeting per voet worden bekeken. Ook andere bewegingen kunnen heel nauwkeurig per voet worden geanalyseerd, denk bijvoorbeeld aan een sprong of een draaibeweging. Daarnaast berekent de I-Pressure ook de loopsnelheid en de paslengte, wat een drukplaat natuurlijk ook niet kan.

I-Pressure

3D Scanner

Met de scanner wordt een driedimensionale afdruk van uw voet ingelezen. Indien nodig kunnen via software hieraan nog correcties worden toegevoegd en via een cad-cam systeem worden vervolgens uw zolen gefreesd. Hierdoor worden zolen zo comfortabel, dat bijna iedereen er meteen de hele dag op kan lopen. Opbouwen en wennen is dus verleden tijd!