En dat is dan ook, wat mij betreft, HET doel: sporten leuk maken en houden.


Het sport-podotherapeutisch onderzoek beperkt zich niet uitsluitend tot de voet. Bekkenstand, heupbeweging en symmetrie in de spierkracht zijn enkele van de aspecten, die voor allerlei blessures kunnen blijven zorgen, zelfs wanneer een voetafwijking wordt gecorrigeerd. Daarom vindt een onderzoek steeds plaats vanaf de voet tot en met bekken en onderrug.


Worden er problemen gevonden, die hogerop zitten, dan zal de combinatie worden gemaakt met de ESB-techniek. Ook kan het zijn, dat u wordt doorverwezen naar een andere discipline om u zo snel mogelijk weer helemaal “in het lood” en blessurevrij aan het sporten te krijgen!


Van enorm belang, zeker voor de sporter, is uiteraard, dat uw schoen aan de juiste eisen voldoet. Ook hieraan wordt dus aandacht besteed.


Voor geen enkele sport echter is de schoen zo belangrijk als voor de hardloper, aangezien hierbij extreme schokbelasting gedurende een lange, aaneengesloten tijd plaats vindt. Het aantal lopers, dat blessures oploopt per jaar, onderstreept dit belang nog maar eens.
Geboren talent of bezemwagen,

sporten moet vooral leuk blijven!

Praktijk Dautzenberg

Podotherapie en Natuurgeneeskunde